Menu

Mode Gelap
Djauzi dan Rafa Jadi Mojang Jajaka Kota Bandung 2023 *Pemilu 2024 Momentum Bagi Rakyat Indonesia Menentukan Masa Depan Negara dan Bangsa* Ini salah satu manfaat dari pajak yang Anda bayarkan… fasilitas kesehatan kepada seluruh masyarakat Indonesia, seperti @bpjskesehatan_ri. Ditjen pen pada rapat kerja HIMKI tahun 2023 Penandatanganan nota kesepahaman dan perjanjian kerja sama antara badan pengawas keuangan dan pembangunan dengan provinsi Papua Selatan Papua tengah Papua pegunungan dan Papua barat daya

Bisnis · 9 Feb 2023 14:45 WIB ·

Ngadaweung, Munjung kanu Agung.. Muja kanu Kawasa.. Muji kanu Maha suci.. Panutan anu mulya.. Muhammad jenengannana…

Ret kana hate..
Ragap kana awak..
Nilik kana diri..
Nu karasa ngan kuciwa..
Hirup dirungrung kabingung..
Kakurung ku kurang..
Nyaring teu nyari..
Ngedeng ngadon ngahuleng..
Ari hirup jeung nu leuwih..
Suwung kabingung taya kakurang..
Siang wengi tara anggang..
Usik milu usik..
Malik milu malik..
Tapi naha nu leuwih..
Bet jiga nu teu paduli..
Tapi naha nu taya kakurang..
Bet jiga nu taya kamelang..
Ka kuring ku teungteuingeun..
Teu ieuh daek ngaraeh..
Nyodorkeun leungeun pipuntangeun..

Koleang.. awak ngoleang..
Dibuntang banting diawang-awang..
Diteuleumkeun di sagara..
Digubragkeun di marcapada..
Dialungkeun ka mayapada..

Korejat kuring ngarenjag..
Sieun nu taya papadana..
Reuwas kareureuhnakeun..

Sadar geuning ayeuna mah..
Lain nu leuwih teu miasih..
Lain nu taya kakurang euweuh kamelang..
Lain teu nyodorkeun leungeun pipuntangeun..
Kuring geuning nu kurang ajrih..
Nu leuwih di luli-luli..
Nu Kawasa di saha-saha..
Nga-pilain nganggap deungeun..
Hirup digulung ku nafsu..
Ka baraya mikangewa..
Ka sasama deleka..
Ngajurung panglajur nafsu..
Badan anu katempuhan..
Ibadah di sangka-sangka..
SembahHyang ditunda-tunda..

Nilik kana diri..
Geuning nu cicing lain nu suci..
Nu cicing lain nu sajati..
Tapi dicicingan ku kurawa..
Bangsa buta jeung barhala..
Jati kasilih ku junti..

Duh Gusti numaha suci..
Pamuntangan sarupaning perkara..
Mugi salawasna netepkeun hate abdi..
Dina tempat pa-netepan..
Pageuh muntang salawasna ka Anjeun..
Teu unggut kalinduan, teu gedag ka-anginan..
Sarupaning patekadan katut paripolah..
Muga sing salawasna..
Aya dina kasuka reujeung karidoan Anjeun
ANA SIRRIHI WA’ANA SIRRUHU.

Artikel ini telah dibaca 5 kali

badge-check

Penulis

Baca Lainnya

Zulpikar, Pengamat Politik Bank Zoel Institute : Banyak Kejanggalan Pada Pemilu 2024

20 February 2024 - 22:06 WIB

Rapat Tahun OJK, Ketua MPR RI Bamsoet Optimistis Perekonomian Nasional Meningkat Pasca Pemilu 2024

20 February 2024 - 17:46 WIB

Pelaku Penganiayaan di Patikraja Banyumas Dibekuk Polisi

20 February 2024 - 15:04 WIB

OJK-BPK Perkuat Kompetensi Pengendalian Kualitas Pengawasan IJK

20 February 2024 - 11:03 WIB

Perpres Nomor 19/2024 Diharapkan Mampu Akselerasi Industri Gim Nasional

20 February 2024 - 10:54 WIB

Babinsa Kratonan Dampingi Petugas Dinsos Cek Warga Terlantar

19 February 2024 - 18:54 WIB

Trending di Bisnis